Závěrečná kola mistrovských utkání družstev

Divizní tým v závěrečných 2 kolech vyhrál v Bělohradě 8:1 a v České Třebové 6:3. Skončil na 2. místě a postup zpět do 2. ligy se nepodařil díky utkání s HITem Hradec Králové ve 2. kole 2:7. Bohužel naše družstvo nebylo kompletní, zatímco hradecké ano. V Pardubickém přeboru dospělých naše C družstvo porazilo Teslu Pardubice a Dolní Dobrouč. Naše záloha skončila 3.

Asi nejčernější sérii zažila obě naše družstva dorostu, která bohužel obě sestoupila. A mužstvo z nejvyšší soutěže a B c Pardubického přeboru. Áčko zaznamenalo pouze 1 výhru, dvakrát prohrálo 4:5 a třikrát 3:6, několik zápasů v super tiebreacích namísto 3. setu. Mladému družstvu nelze upřít bojovnost, bohužel nestačila. Béčko s jedním vítězstvím padá z PP, mužstvo sestavené z náhradníků nestačilo na silný PP.

Starší žáci A udrželi nejvyšší soutěž, když s bilancí výher a porážek 3/4 skončili na 5. místě. Starší žáci B nakonec díky 1 porážce nepostoupilo do přeboru. Mladý tým získával zkušenosti, uvidíme v příští sezóně. Mladší žáci A, kteří nakonec dostali od VčOTS volnou kartu do nejvyšší soutěže, i přes 2 výhry obsadilo 6. sestupové místo horším skórem. Protože jsme ale naši soutěž na rok postoupili Tesle Pardubice, měli by naši žáci hrát nejvyšší soutěž i příští rok. B družstvo, kde nastoupili loňští babytenisté si zahráli soutěž 2+2 a nezklamali, prohráli pouze 1 zápas.

Na ukončení mistrovských utkání družstev se v neděli 25.6. uskutečnil závěrečný večer dětí a rodičů s občerstvením pro všechny zúčastněné. Všichni hráči dostali klubová trička Babolat, která hned zpotila na kurtech ve čtyřhrách nebo "beších" - naší specifické hře přivezené z USA díky našim studentům na amerických univerzitách. Sud piva se vypil, sud limonády nestačil. Hezké prázdniny, uvidíme se na kempech a na turnajích pořádaných naším klubem.